Werkgevers opgelet โ—๐Ÿ“ฃ

 

Wist je, dat je als werkgever verplicht bent om uw werknemer tijdig en nauwkeurig te informeren over het feit dat binnenkort wettelijke vakantiedagen komen te vervallen?

 

๐ป๐‘œ๐‘’ ๐‘ง๐‘Ž๐‘ก โ„Ž๐‘’๐‘ก ๐‘œ๐‘œ๐‘˜ ๐‘Ž๐‘™ ๐‘ค๐‘’๐‘’๐‘Ÿ?

Zes maanden na de laatste dag van het kalenderjaar vervallen de wettelijke vakantiedagen. 1 juli 2022 vervallen dus de vakantiedagen van 2021. Uiteraard bestaat er ook een uitzondering op deze regel. Namelijk, wanneer een werknemer tot 1 juli 2022 redelijkerwijs niet in staat is geweest om vakantie op te nemen, ingeval van arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld.

 

De werkgever heeft een administratieplicht. Dit betekent dat hij moet zorgen voor een sluitende verlofadministratie. Hij moet de werknemers tijdig en zorgvuldig informeren over zijn vakantierechten, zodat een werknemer nog vakantie kan opnemen voordat het te laat is.

 

Over dit probleem heeft een rechter zich recentelijk moeten buigen. Een werknemer had recht op 25 vakantiedagen per jaar. Hij vorderde maar liefst 222 openstaande vakantiedagen. Door middel van zijn eigen administratie kon de werknemer gemotiveerd onderbouwen dat hij al deze dagen niet had opgenomen. De werkgever had geen bewijs en geen onderbouwing. Hij had niet kunnen aantonen dat hij aan de zorg- en informatieverplichting had voldaan.

 

De werkgever had wel het volgende berichtje verstuurd naar de werknemer: โ€œ๐‘๐‘œ๐‘ข ๐‘—๐‘’ ๐‘—๐‘’ ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘˜๐‘Ž๐‘›๐‘ก๐‘–๐‘’ ๐‘ค๐‘–๐‘™๐‘™๐‘’๐‘› ๐‘œ๐‘๐‘”๐‘’๐‘ฃ๐‘’๐‘›? ๐ป๐‘’๐‘ก ๐‘™๐‘–๐‘’๐‘“๐‘ ๐‘ก ๐‘’๐‘’๐‘› ๐‘Ž๐‘Ž๐‘›๐‘’๐‘’๐‘›๐‘”๐‘’๐‘ ๐‘™๐‘œ๐‘ก๐‘’๐‘› ๐‘๐‘’๐‘Ÿ๐‘–๐‘œ๐‘‘๐‘’ ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘› ๐‘ก๐‘ค๐‘’๐‘’ ๐‘œ๐‘“ ๐‘‘๐‘Ÿ๐‘–๐‘’ ๐‘ค๐‘’๐‘˜๐‘’๐‘›. ๐ป๐‘’๐‘ก ๐‘–๐‘  ๐‘›๐‘–๐‘’๐‘ก ๐‘‘๐‘’ ๐‘๐‘’๐‘‘๐‘œ๐‘’๐‘™๐‘–๐‘›๐‘” ๐‘‘๐‘Ž๐‘ก ๐‘—๐‘’ ๐‘—๐‘’ ๐‘ฃ๐‘Ž๐‘˜๐‘Ž๐‘›๐‘ก๐‘–๐‘’๐‘‘๐‘Ž๐‘”๐‘’๐‘› ๐‘œ๐‘๐‘ ๐‘๐‘Ž๐‘Ž๐‘Ÿ๐‘กโ€

 

Maar dit vond het gerechtshof niet voldoende voor verval van de vakantiedagen. De vordering van de werknemer werd toegewezen.

 

๐™Š๐™ฃ๐™ฏ๐™š ๐™ฉ๐™ž๐™ฅ๐™จ:

– Informeer je werknemers jaarlijks;

– Doe dit schriftelijk, geef daarbij aan wat het saldo aan vakantiedagen nog is.

– Geef op tijd, ruim twee maanden voor 1 juli, schriftelijk aan dat 1 juli er bijna aankomt en daarna de wettelijke vakantiedag komen te vervallen;

 

Heb je vragen over dit onderwerp? Stel ze gerust ๐Ÿ˜ƒ

Heb je vragen over dit onderwerp of zit je met een probleem rondom dit probleem? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

janne.koole@faireadvocatuur.nl
076 – 850 18 21